Confessions of a Quackbuster

This blog deals with healthcare consumer protection, and is therefore about quackery, healthfraud, chiropractic, and other forms of so-Called "Alternative" Medicine (sCAM).

Saturday, January 08, 2005

Hulda Clark behandlere fupper kræftpatienter

Hulda Clark behandlere fupper kræftpatienter - Kræftens Bekæmpelse


Alternative behandlere, der læner sig op af Hulda Clarks metoder, lover kræftpatienter helbredelse gennem kostbar behandling. I bedste fald er mirakelkuren virkningsløs.

- Det er forkasteligt, at en række alternative behandlere forsøger at slå plat på alvorligt syge mennesker. Der er brug for at få ryddet op i den alternative branche, så patienterne kan skelne mellem skidt og kanel, siger administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse, Arne Rolighed.

- Men når det er sagt, må man også spørge sig selv, hvorfor kræftpatienter bliver ved med at søge alternativ behandling, Hvad er det, som mange alternative behandlere kan bedre end så mange etablerede behandlere? De kan lytte til patienterne, og de kan give håb. Det er en væsentlig evne, som det etablerede behandlersystem må blive meget bedre til at håndtere. Lyt til patienterne. Tag deres angst og usikkerhed alvorligt. Giv dem håb og afklaring, lyder budskabet fra Arne Rolighed.

Som det blev afsløret i TV2-programmet Operation X - parasit i går aftes, hævder en gruppe alternative behandlere, at deres patienter har parasitter. Ifølge behandlerne er parasitter årsag til kræft og mange andre sygdomme, men ved hjælp af urtemedicin og strømmaskiner kan parasitterne angiveligt udryddes, og patienten blive rask.

I udsendelsen finder behandlerne parasitter i tv-værten Morten Spiegelhauers blod, selv om landets fremmeste læger afviser, at det skulle kunne lade sig gøre. For skjult kamera fortæller behandleren Michael Kastberg, at han er i overhængende fare for at udvikle leukemi. Selv i en kunstigt fremstillet urinprøve, finder Michael Kastberg parasitter, der umuligt kan være der.

I Tidslerne har de fået mange henvendelser fra folk, der har været i berøring med Hulda Clarks metoder, og foreløbig har de ikke hørt noget som helst godt om behandlingen.

- Det er det mest væmmelige, jeg har været udsat for i min tid hos Tidslerne. Det er det mest usammenhængende vrøvl, der findes, og jeg kan ikke advare nok imod det. Jeg bliver meget vred på patienternes vegne, for man er meget sårbar, når man som kræftpatient stirrer manden med leen i øjnene, siger Marianne Tersgov, formand for Tidslerne.

Ifølge naturlægen Hulda Clark - som mange tvivler på er læge - er parasitter årsagen til alle sygdomme. Hulda Clark har drevet virksomhed i USA, men bor nu i Mexico. Angiveligt flygtede hun fra utallige sagsanlæg.

I Danmark er der mindst fem alternative behandlere, der tilbyder behandling efter Hulda Clark metoden.

Hulda Clark kuren kræver, at man får analyseret sin urin eller en blodprøve, og er der tegn på parasitter, kan man efterfølgende købe kostbar urtemedicin og blive behandlet med strømmaskinen "zapperen", der angiveligt kan få parasitterne til at eksplodere.


Af journalist Mai Hansen