Confessions of a Quackbuster

This blog deals with healthcare consumer protection, and is therefore about quackery, healthfraud, chiropractic, and other forms of so-Called "Alternative" Medicine (sCAM).

Tuesday, November 30, 2004

Michael Kastbergs forvandling

Mere fra woo-woo land:

Så nu har Michael Kastberg begyndt at bruge akupuntur! Ih ha! Jeg er godt nok imponeret....(not) ..;-) (Undskylde, men jeg kan ikke skjule min sarkasme.)

Sidsel har noteret Kastbergs forvandling fra en discipel af kvaksalver Hulda Clark, til en akupunktur behandler:
http://www.groveloejer.dk/sidsels/archives/000689.html

> Mogens Winther skriver:
>
> Interessant - hr Kastbergs akupunktør diplom
> er underskrevet af vores gode gamle kending,
> "Professor" John Boel.
>
> God fornøjelse :
> http://www.skeptica.dk/2004/hartling.htm
>
> /MW
http://www.groveloejer.dk/cgi-bin/midlertidig.cgi?entry_id=689

For at sige det mildt, Boel er ikke ligefrem én jeg kunne have tillid til, og jeg ville ikke tør lade ham behandle mig for noget sygdom.


Mere om Boel:

"Nu har den alternative branche aldrig været bange for at smykke sig med snurrige titler. Mens de ukyndige elever hos "Open University" blev hasteudnævnt til "doktorer" - har Care projektets opfinder John Boel fra samme sted modtaget intet mindre end titlen "Professor Doktor".

Open University professor titlen er benyttet i talrige danske, engelske og tyske reklamer - af såvel hr Boel som andre danske behandlere. Kunne det ikke friste os alle ? - sådan en guldrandet professor doktor titel med speciale i Kinesisk krydder-medicin, magnet healing-terapi, samt medicinsk astrologi ?

Værsgod - nul adgangsbegrænsning, kun få ugers leveringstid ! I discount udgaven kan professor doktor titlen fra International Open University kun 700 Dollars. Skal der lidt mere sildesalat på visitkortet løber udgifterne op nær 4000 Dollars - lidt dyrt, men mon ikke beløbet kan trækkes fra i skat ?

Den sorte liste

Jo, alt er åbenbart muligt i denne danske behandlerbranche. Alt kan åbenbart lade sig gøre i vores danske alternativ-branche. I forbindelse med CARE cancerbehandlingen har "professor doktor" Boel reklameret for injektion af stoffet 714X , et præparat der er strengt forbudt i for eksempel USA." (kilde)


Boels website:
http://www.akupunktur2000.dk/

Google (dansk søgning): "john boel"


Kastberg fortsat tilbyder resonansterapi, som er ligeså meget fup nu som før: http://www.giveakupunkt.dk/resonans.htm

Kastberg tilbyder Boels "Akupunktur 2000", som er ligeledes nonsens, med masser af falske påstande:
http://www.giveakupunkt.dk/behandli.htm


Han går fuldt og fast inde for Boels "Akupunktur 2000":

"Akupunktur 2000 er en ny videnskab. Det kan ikke sammenlignes med Klassisk Kinesisk Akupunktur, da det er helt andre principper, der ligger til grund for Akupunktur 2000.

Det eneste det har tilfælles med alle andre akupunkturformer, er, at man bruger nåle.

Resultater fra dagligdagen viser, at Akupunktur 2000 har en dramatisk effekt på en lang række lidelser. Fx behandling af blinde og svagtseende som dokumenteret andet sted på denne hjemmeside." http://www.giveakupunkt.dk/piskesm.htm


Kald det hvad man vil, Akupunktur 2000 er stadigvæk underlagt dansk lovgivning vedr. akupunkturbehandling.

Hvis Kastberg (eller Boel) udfører akupunktur uden om en direkt henvisning fra patientens læge, bryder han loven. Dvs han skal *personligt* have en direkt samarbejde med lægen, og hvert behandling må kun udføres efter *direkte* henvisning fra lægen. Han må ikke udføre akupunktur behandling på hvemsomhelst, kun på netop *den* patient, som er blevet henvist direkte til *ham personligt* af lægen.

Patienter som henvender sig til Kastberg, uden en henvising, kan få Kastberg retsforfulgt, hvis han udfører akupunktur af noget art på dem. Hvis det sker, opmuntrer jeg dem til at melde ham til myndighederne. Her er en opgave for journalister.

Eksistensen af såkaldt akupunktur "punkter" har aldrig været bevist. De er ikke en del af den kendt anatomi. Selv indenfor de troendes verden, er der ikke enighed om deres antal eller placering.


Kastbergs manglende viden

På denne side nævner han en hele masse af tilstande, som han kalder for "de mest almindelige gigtsygdomme", men mange af dem har intet at gøre med gigt. Igen viser han sin manglende viden:
http://www.giveakupunkt.dk/gigtside.htm

På denne side indrømmer han at han "er som bekendt håndværker og ikke videnskabsmand." Det kan man kalde en underdrivelse!:
http://www.giveakupunkt.dk/slidgigt.htm

Jeg er ikke overbevist om at Kastberg er andet end en opportunist, som forsøger at udnytte stakkels mennesker. Han mangler selv det mest fundamentale viden om anatomi, fysiologi, og patologi, og skulle ikke behandle nogen for sygdom. Jeg ville ikke tillade ham i nærheden af mine hunde!